środa, 2 października 2013

Skrzydełka pikantne na ryżu

Składniki: 

- 12 skrzydełek
- 2 torebki suchego ryżu
- 1 duża cebula pokrojona w piórka
- 2 szkl. gorącej wody
- 1/3 szkl. ostrego ketchupu
- 2 kostki rosołowe
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- szczypta pieprzu






Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem.
Na dno naczynia wsypać ryż, na to ułożyć pokrojoną cebulę.
Na wierzchu układam skrzydełka zamarynowane w przyprawie do kurczaka.
Do gorącej wody dodaję kostki rosołowe, ketchup, paprykę i pieprz,
wszystko dokładnie wymieszam i zalewam składniki w naczyniu.
Przykrywam i w nagrzanym piekarniku piekę w temp. 180 st. C przez około 60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz