Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 250 g. szpinaku rozdrobnionego (akurat miałam mrożony)
- plasterki sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- 2 jaja
- bułka tarta
Czosnek drobno siekam i wrzucam na rozgrzaną patelnię z oliwą, do tego dodaję rozmrożony szpinak;
doprawiam solą i pieprzem. Podsmażam kilka minut i wykładam na talerz.
Filety cienko ubijam tłuczkiem.
Posypuję je odrobiną soli i pieprzu, kładę plasterek sera i na to wykładam cienko podsmażony szpinak.
Zawijam w roladkę, obtaczam w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej z każdej strony.
Na rozgrzaną patelnię wlewam trochę oliwy i kładę roladki do dołu w miejscu gdzie kończy się zawinięcie.
Na małym ogniu smażę roladki z każdej strony, gdy się ładnie zarumienią zdejmuję z ognia
i wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i piekę 15 minut.
Serwuję najczęściej z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i ogórkiem kiszonym.
Polecam również jako przekąski na rózne imprezy, przyjęcia - sylwester, itp.
Filety cienko ubijam tłuczkiem.
Posypuję je odrobiną soli i pieprzu, kładę plasterek sera i na to wykładam cienko podsmażony szpinak.
Zawijam w roladkę, obtaczam w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej z każdej strony.
Na rozgrzaną patelnię wlewam trochę oliwy i kładę roladki do dołu w miejscu gdzie kończy się zawinięcie.
Na małym ogniu smażę roladki z każdej strony, gdy się ładnie zarumienią zdejmuję z ognia
i wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i piekę 15 minut.
Serwuję najczęściej z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i ogórkiem kiszonym.
Polecam również jako przekąski na rózne imprezy, przyjęcia - sylwester, itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz