Składniki:
- opakowanie makaronu typu spagetti
- 500 g. mięsa mielonego (tym razem indyk)
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- bazylia
- pieprz, sól
- ewentualnie ser żółty
- oliwa do smażenia
Cebulę i czosnek obieram. Czosnek drobno siekam lub ścieram na tarce, cebulę kroję w cienkie paski.
Wrzucam to na rozgrzaną patelnię z oliwą. Podsmażam do zeszklenia cebuli.
Następnie dodaję mięso, obsmażam kilka minut i dodaję pomidory.
To razem wymieszam i smażę jeszcze 15 minut.
Między czasie gotuję makaron spagetti według instrukcji podanej na opakowaniu.
Na koniec do sosu dodaję pieprz, sól i 1 łyżkę suszonej bazylii lub kilka posiekanych listków świeżej.
Odcedzony makaron wykładam porcjami na talerze, na to wylewm gotowy sos.
Polecam podawać ze startym serem.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz