Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 6 jaj
- 1 szkl. wiórek kokosowych
- 1 i 1/2 szkl. cukru
- 2 szkl. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Margarynę ucieram z cukrem, dodaję po 1 jajku;
cały czas mieszając porcjami dodaję mąkę i proszek do pieczenia, na koniec wsypuję wiórki. Dokładnie wymieszuję.
Formę do babki smaruję masłem lub innym tłuszczem i obsypuję bułką tartą (jest to konieczne, aby upieczona łatwiej odeszła od formy).
Masę wlewam do formy i piekę 60 minut w 180* C.
Po upieczniu nie wyciągam od razu z pieca, aby nie opadła!! Czekam około 10 minut.
Podaję polaną lukrem i obsypaną wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz