niedziela, 15 grudnia 2013

Babka kokosowa

 Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 6 jaj
  • 1 szkl. wiórek kokosowych
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Margarynę ucieram z cukrem, dodaję po 1 jajku;
cały czas mieszając porcjami dodaję mąkę i proszek do pieczenia, na koniec wsypuję wiórki. Dokładnie wymieszuję.

Formę do babki smaruję masłem lub innym tłuszczem i obsypuję bułką tartą (jest to konieczne, aby upieczona łatwiej odeszła od formy).
Masę wlewam do formy i piekę 60 minut w 180* C.

Po upieczniu nie wyciągam od razu z pieca, aby nie opadła!! Czekam około 10 minut.

Podaję polaną lukrem i obsypaną wiórkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz