Składniki:
- 1 kg. kapusty kiszonej
- 40 g. grzybów suszonych
- 2 średnie cebule
- pieprz
- sól
- olej
Suszone grzyby opłukuję, wrzucam do garnka i gotuję, aż będą miękkie.
Kiszoną kapustę drobno siekam, wrzucam do drugiego garnka, zalewam trochę wody aby nie przywarła i również gotuję do miękkości.
Ugotowane grzybki odcedzam, odciskam i drobno kroję. Dodaję do kapusty.
Na patelni podsmażam, aż do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulkę i również dodaję do kapusty.
To wszystko razem mieszam, doprawiam według uznania pieprzem i solą.
Gdy farsz jest zbyt suchy polecam dodać kilka łyżek oleju.
Przepis tradycyjny, który wykonywała moja mama. Teraz i ja :)
Nie jest trudny w wykonaniu, dlatego chcę się nim podzielić.
Można go wykonać dzień prędzej i odstawić do lodówki na noc.
Polecam!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz